ChytrýVýběr.cz - váš nákupní rádce ChytrýVýběr.cz - váš nákupní rádce
Menu

Remosky: cena, recenze a zkušenosti v roce 2021

Datum 26.5.2021 Odborná redakce Odborná redakce

Potřebujete si uvařit, ale nemáte zrovna k dispozici vybavenou kuchyň? V tom případě jistě využijete řešení v podobě pečicích pánví Remoska. Česká technologie zastoupí mísy, pánve, parní hrnce, toustovače, i rýžovary. Představují zajímavou volbu také pro cestovatele, kteří ne vždy mají prostor k většímu vaření.

Nabízíme přehled nejlepších modelů pánví Remoska, které můžete v současné době zakoupit. Navrch přidáme praktické rady, jak vybrat Remosku.

Nejlepší celkově

Nejlepší současná originální Remoska. Unikátní koncept tří vyměnitelných vík pro různé způsoby použití.

Nejlepší poměr cena/kvalita

Remoska s ideálním poměrem ceny a kvality. Efektivní a zároveň úsporný výkon pro rychlé vaření i pečení.

Nejlepší levná (do 2 500 Kč)

Ideální volba pro menší domácnosti. Dvoulitrová nádoba nabízí dostatek místa k přípravě jídla pro dva.

1Nejlepší pečicí pánve Remoska

Recenze Remoska Tria T 41 – nejlepší originál Remoska

Tria T41 Remoska Pro náročné

Objem nádoby: 4,5 l | Příkon: 610 W | Tvar: kruh | Hmotnost: 6,5 kg | Materiál mísy: hliník | Povrchová úprava: ano | Přibližná cena remosky: 3 900 Kč

Klady
  • Speciální koncept Remosky 3v1
  • Vhodná i pro vaření na sporáku
  • Objem i pro větší rodinu
  • Velmi kvalitní zpracování
Zápory
  • Větší rozměry a hmotnost
  • Vyšší cena

Remoska Tria T 41 představuje jakýsi vrchol žebříčku nejen v rámci originálních Remosek, ale i pečicích pánví daného typu obecně. Tento model se těší mimořádné oblibě a vynikajícímu hodnocení – a to navzdory poněkud vyšší ceně, která začíná na cca 3 900 Kč. Koncept je nicméně poněkud odlišný než u tradičnějších modelů. T 41 totiž představuje multifunkční zařízení, které v jednom těle skrývá 3 druhy zásadních nástrojů na přípravu pokrmů. Změna účelu se děje jen pomocí vík. Dostanete hned tři. Klasické víko „remoskové“ víko s odnímatelným kabelem. Dále speciální soft-tlakové víko a ještě běžnou skleněnou poklici.

Klasické remoskové víko společně s podstavcem použijete především pro rychlé pečení.  Bez podstavce a s běžnou poklicí můžete vařit na sporáku. Se soft-tlakovým víkem lze parádně připravovat pokrmy pomocí šetrného pomalého dušení pod mírným tlakem. Hrnec samotný a skleněná poklice vydrží teploty až 220°C, takže je lze použít i v troubě. Příkon při použití remoskového víka je nadstandardních 610 W a objem hrnce je 4,5 l, takže jde o objemnou Remosku pro rodinné použití. Tato skvělá sestava dokáže nahradit značnou část kuchyňského vybavení – a nejspíš přinese ještě lepší výsledky.

Recenze Remoska P32F – nejlepší poměr ceny a kvality

remoska Prima P32FNáš tipChytrýVyběr.cz Zlatý střed

Objem nádoby: 4 l | Příkon: 580 W | Tvar: kruh | Hmotnost: 4,5 kg | Materiál mísy: hliník | Povrchová úprava: ano | Přibližná cena remosky: 2 900 Kč

Klady
  • Dostatečně objemná i pro rodinné použití
  • Kvalitní hliníkové tělo
  • Teflonová úprava
  • Energetická úspornost
Zápory
  • Mírně vyšší hmotnost

Skutečně velmi povedenou záležitostí mezi originálními Remoskami je model P32F, který se stal v našem testu vítězem, pokud jde o poměr ceny, výkonu a kvality. V současnosti jde o jednu z vůbec nejprodávanějších Remosek s vynikajícími výsledky v uživatelských testech a recenzích. V rámci Remosek jde objemově o středně velký kousek s kapacitou 4 l. Díky tomu dokáže snadno pohostit i větší domácnost či rodinu. Při průměru 29 cm (výška je 10 cm) však zůstává prostorově docela úsporná. Pravdou je, že hmotnost 4,5 kg je přece jen o něco vyšší, ale přesto není manipulace s ní nijak náročná.

Příkon této pečicí pánve činí 580 W, což je standard pro objemnější Remosky, a je plně dostačující pro opravdu rychlé vaření. Přesto se uvnitř pánve nic nepřipeče díky vysoce kvalitní povrchové úpravě vrstvou Teflon Classic. Jako každá Remoska umožňuje i model P32F nejen vaření či dušení, ale taky pečení, smažení a další tepelné úpravy. Oproti např. elektrické troubě přitom značně ušetříte na spotřebě elektrické energie. Remoska P32F je zkrátka po všech stránkách vyvážený a perfektně zpracovaný kousek, který nejen dobře vypadá, ale především výborně funguje a slouží v kuchyni. Jednoznačně doporučujeme.

Recenze: Remoska R 21 original – ideální na cesty nebo pro 2 osoby

remoska r21 original test a recenze Levný základ

Objem nádoby: 2 l | Příkon: 400 W | Tvar: kruh | Hmotnost: 2 kg | Materiál mísy: hliník | Povrchová úprava: ano | Přibližná cena remosky: 2 200 Kč

Klady
  • Nízká spotřeba energie
  • Snadná údržba
  • Skladnost
  • Jednoduché ovládání
Zápory
  • Velmi malý objem
  • Delší doba vaření
  • Absence průhledného okénka

Remoska R21 original je posledním zástupcem značky, který to dotáhl až do našeho přehledu. Svými rozměry a hmotností se řadí mezi zdaleka nejskladnější modely, jež je možné bez větších problémů využít i při cestách do přírody.

Hliníková nádoba s teflonovou povrchovou úpravou zajistí, že se v útrobách mísy nebudou zůstávat zapečené zbytky potravy. Snadné ovládání prostřednictvím jediného knoflíku zvládne bez větších problémů prakticky kdokoliv. Třešničkou na dortu je potom nízká spotřeba energie, díky které se nemusíte bát dodatečných nákladů za provoz.

Vzhledem k tomu, že objem 2 litry neslibuje žádnou velkou kapacitu, očekávejte přípravu potravy pro maximálně dvě osoby. Zároveň je třeba počítat s poměrně dlouhou dobou vaření. Nevýhodou je i nepřítomnost praktického okénka pro kontrolu toho, co se děje uvnitř v remosce.

Jestliže žijete v malé domácnosti, Remoska original nabízí přesně to, co potřebujete. Vhodný je i pro milovníky cestování, protože se bez problémů vejde i do zavazadel.

2Remoska cena

Cena originální remosky se pohybuje u základního modelu okolo 2000 Kč a vybavenější modely stojí přibližně 3000 Kč. Když vezmeme úvahu, že vlastnosti Remosky jsou srovnávány s klasickou troubou, tak pořizovací náklady nejsou nijak vysoké.

3Nejprodávanější pečící pánve podle Heureky

4Jak správně vybrat pánev Remoska

Na začátek se hodí připomenout, že Remoska je původně český vynález, který byl a stále je populární u nás i v zahraničí. Takže můžeme být na náš národ hrdí, ale nyní už přejdeme k důležitým kritériím u výběru.

V prvé řadě zkontrolujte kvalitu použitých materiálů a celkové provedení spotřebiče. Významnými kritérii jsou i příkon, objem a způsob ovládání remosky. Vzhledem k různým způsobům použití berte ohled i na tvar, hmotnost a rozměry výrobku. Remoska se dříve využívala především na chatách a chalupách, kde nebyla tradiční trouba. Hospodyňky na ní zvládnou upéci třeba i kachnu na černém pivu.

Použité materiály

Remoska se skládá ze tří základních částí. Jde o víko, teflonovou mísu a stojan. Každou součástku můžete v případě potřeby odejmout. Při výběru vždy zkontrolujte provedení celé trojice tak, abyste při samotném vaření nebyli nepříjemně překvapeni.

Nejdůležitějším dílem je odnímatelné víko. To obsahuje topnou spirálu, starající se o ohřev až na 180 °C. Právě sem vede přívod elektrické energie, přičemž se vyplatí, pokud je přívodní kabel dostatečně dlouhý. Ideální je volit víko vyrobené z nerezového plochu, který vyniká vysokou odolností, ale snadno se udržuje. Nezapomínejte ani na madla pro chycení rozpálené nádoby. Výhodou je průhledné víko, abyste měli přehled, co se v remosce právě děje.

Mísa poskytuje prostor pro uložení připravované potravy. Obvyklým materiálem je hliník, jež je dostatečně odolný proti vnějším vlivům. Určitě se ale vyplatí dát více peněz za kvalitnější teflon. Povrchová úprava totiž pomáhá omezit spečení potravin, jež se následně jen obtížně odstraňuje.

Posledním dílem je prakticky stojánek, do kterého se nádoba vkládá. V nejlepším případě by měl být vyroben z oceli. Udržuje totiž hrnec v podobné výšce jako kuchyňská linka. Druhou volbou je tzv. termoplast.

Náš tipNáš tip

Remoska má vlastní YouTube kanál, na kterém najdete mnoho cenných rad, jak remosku používat a k tomu desítky video receptů na skvělá zdravá a chutná jídla

Příkon remosky

Příkon udává rychlost vaření. Měl by odpovídat objemu nádoby, protože jinak bude vaření zabírat zbytečně moc času. Běžně prodávané spotřebiče se pohybují v rozmezí od 400 do 1 700 W. Obvykle se připojují do klasické 230 V zásuvky, přičemž pro kempování se využívá praktických redukcí.

Objem a hmotnost remosky

Neméně podstatným parametrem je objem nádoby. Jeho velikost se liší podle druhu a množství připravovaného jídla a počtu členů domácnosti. Zatímco pro pár plně dostačují 2 litry, čtyřčlenná rodina by se měla poohlédnout po nádobě o objemu až 4 l. Vybírejte s rozmyslem, čím větší objem je, tím více energie pečící pánev spotřebuje. Vyhnete se tedy nepříjemným dodatečným nákladům.

Od velikosti prostoru pro uložení potravin se odvíjí i hmotnost samotné remosky. Ta se běžně pohybuje v rozmezí od 3 do 4 kilogramů, setkat se ovšem můžete i s těžšími modely. Váhu se vyplatí sledovat zejména tehdy, když zařízení berete s sebou na vandry, kdy se počítá každý kilogram navíc.

Způsob ovládání remosky

Důležité je i ovládání. Standardně se setkáte s vypínačem, jehož prostřednictvím přístroj uvedete do chodu a bezpečně vypnete. Dražší modely potom disponují i praktickým mechanickým regulátorem varu, jež vám pomůže ušetřit. Ne vždy totiž potřebujete plný výkon k tomu, aby byla potrava dobře uvařená.

Tvar remosky

Tvar nádoby je spíše estetickým nežli užitným hlediskem. Na trhu je možné se běžně setkat se trojím provedením – kruhovým, čtvercovým a obdélníkovým. Jedinou významnější výhodou kulatého tvaru je fakt, že potraviny se při vaření nepřichytávají v rozích a zbytečně se nepřipalují. Jinak je volba vyloženě záležitostí vkusu.

Začínáte s remoskou? Zde je krátký video návod.

Nejlepší remosky podle Heureky

Sdílejte článek

Ohodnoťte článek

Zatím nikdo neohodnotil, buďte první.

Autor článku

Odborná redakce
Odborná redakce

Redaktoři webu ChytrýVýběr.cz vám pomáhají s výběrem toho správného produktu. Na základě odborných testů a uživatelských recenzí doporučují nejlepší produkty z široké škály kategorií. Více informací >>

Podobné články