ChytrýVýběr.cz - váš nákupní rádce ChytrýVýběr.cz - váš nákupní rádce
Menu

Nejlepší odšťavňovače 2020 – test a recenze

Datum 7.4.2020 Odborná redakce Odborná redakce

Získávání šťávy z ovoce a zeleniny není sice žhavá novinka, v posledních letech se ale opět dostávají kvalitní odšťavňovače do popředí zájmu. Je to především z toho důvodu, že rapidně roste snaha o kvalitní domácí zpracování nejrůznějších surovin.

Níže představíme nejlepší zástupce z řad jak šnekových, tak i odstředivých odšťavňovačů.

1Nejlepší šnekové odšťavňovače

Nejlepší poměr cena/kvalita
Philco PHJE 5020
Zlatý střed

Tichý odšťavňovač, který zaručuje spolehlivé oddělení velkého množství šťávy.

Nejlepší celkově
Sana EUJ 707
Pro náročné

Za vyšší cenu obdržíte skutečně přístroj s maximálním výkonem i spolehlivostí.

Nejlepší levný (do 2 000 Kč)
Sencor SSJ 4041
Levný základ

Vysoký výkon a překvapující účinnost. Levný přístroj, který odvede hodně práce.

Recenze: Philco PHJE 5020 – Tichý odšťavňovač pro velké množství šťávy

Recenze Philco PHJE 5020

Výkon: 200 W | Rozměry: 40 × 19 × 20 cm | Hmotnost: 6,25 kg | Objem nádoby na šťávu: 1 l | Objem nádoby na odpad: 1 l | Barva: černá

Klady
  • Získá velké množství šťávy
  • Tichý chod
  • Kvalitní konstrukce
  • Snadné ovládání
  • Bezproblémové sestavení
Zápory
  • Zdlouhavější čištění
  • Menší plnící otvor
  • Větší hmotnost

Jako zlatý střed mezi šnekovými odšťavňovači jsme vybrali model Philco PHJE 5020. Výkon 200 W a technologie pomalého zpracování ovoce, popřípadě zeleniny a bylinek, zaručuje spolehlivé oddělení velkého množství šťávy ze surovin, čímž se minimalizuje množství vzniklého odpadu. Výrobce dokonce udává, že dokáže získat až o 50% více tekutiny, než odšťavňovače fungující na běžném principu. Tím bude džus bohatší na vitamíny, enzymy, antioxidanty a další zdravé látky.

Objem nádoby na džus i na dužinu je 1 litr a velikost plnícího otvoru 3,5 x 6 cm, tudíž je před odšťavněním nutné některé větší kousky rozkrájet. Rozhodně se však nemusíte bát, že by si Philco PHJE 5020 neporadil s tvrdšími surovinami. Je to robustní mašinka s poměrně vyšší váhou 6,25 kg, která vás příjemně překvapí svou kvalitní konstrukcí.

Philco PHJE 5020 má povedený design v černé barvě. Určitě vám udělá radost svým opravdu tichým chodem. Vydává hluk méně než 30 dB, což je až o polovinu lepší hodnota, než jakou najdeme u konkurenčních přístrojů. Odšťavňovač se snadno obsluhuje a také rozebírá a zase skládá. Jednotlivé části se však musejí umývat postupně, což zabere trošku více času.

Recenze: Sana EUJ 707 – Nejlepší šnekový odšťavňovač

Sana EUJ 707

Výkon: 150 W | Otáčky: 70 otáček/min | Rozměry: 42 x 18,7 x 32 cm | Hmotnost: 5,7 kg | Barevné provedení: bílá nebo červená | Napájecí kabel je vyveden z dolní části přístroje

Klady
  • Snadné rozebírání, skládání a čištění
  • Skleněná a nerezová nádoba
  • Tichý chod
Zápory
  • Zpracování probíhá pomaleji než u odstředivého odšťavňovače
  • Maximální efektivita

Prvotřídní šnekový odšťavňovač Sana EUJ 707, u nějž najdeme skutečně všechno, co si může náročný spotřebitel přát. Poradí si s běžnými druhy ovoce i zeleniny stejně snadno jako s těmi trochu problematickými (rybíz, ananas, celer řapíkatý), zpracuje také listovou zeleninu nebo bylinky. Šnekový mechanismus podává opravdu špičkový výkon a konečná výtěžnost je až neuvěřitelně vysoká.

Přístroj lze využít kromě odšťavňování i k mletí kávy, přípravě ořechového másla, dětských přesnídávek, zmrzliny, sorbetu i dalších zdravých a chutných pokrmů a potravin. Velký plnicí otvor zaručuje uživatelský komfort, vyměnitelná síta slouží ke zvolení množství drobných kousků ve finálním extraktu. Velmi snadné je i čištění, především díky modernímu bezespárovému designu.

V bohatém sortimentu dodávaného příslušenství najdeme hrubé i jemné síto, homogenizační pouzdro, skleněnou nádobu na šťávu i nerezovou nádobu na drť, nástavce na výrobu těstovin, pyré, ořechového másla a dalších potravin. Nechybí ani cedník a praktická pěchovací zátka, kartáč na čištění a pochopitelně ani podrobný návod. Přístroj je vyroben plně z ekologických materiálů a honosí se označením BPA Free, tedy výrobek bez použití bisfenolu.

Recenze: Sencor SSJ 4041 – Skvělý levný šnekový odšťavňovač (do 2 000 Kč)

Sencor SSJ 4041

Výkon: 400 W | Rozměry: 44,5 × 23 × 21 cm | Hmotnost: 4,15 kg | Počet otáček: 60/min | Objem nádoby na šťávu: 0,8 l | Objem nádoby na odpad: 0,8 l | Barva: černá v kombinaci s nerezem

Klady
  • Nízká cena
  • Drobné rozměry
  • Malá hlučnost
  • Výborná kvalita šťávy
  • Dostatečný výkon
Zápory
  • Malý plnící otvor
  • Pomalá práce
  • Obtížné čištění

Právě díky pomalejšímu chodu mají šnekové odšťavovače mnohem vyšší účinnost (až o 30 %) než běžně často používané odstředivé modely. To platí i o cenově přístupném přístroji Sencor SSJ 4041, který přináší, lidově řečeno, za málo peněz hodně muziky. Luxusní design je řešen v moderní kombinaci černé s nerezem.

Šnekový princip umožní využít suroviny opravdu maximálně, navíc vymačkanou a soukolím najemno rozmělněnou vlákninu lze ještě využít například k přípravě zeleninových karbanátků nebo placiček. O čistotu extraktu se postará spolehlivě nerezový filtr. Silný motor dává potřebný pocit jistoty, že nedojde k zahlcení ani při delší činnosti.

Tento odšťavňovač se hodí i pro stabilní umístění do kuchyně, je totiž skutečně úsporný i co se potřebného místa týče. Díky malé hlučnosti nedojde ke zbytečnému zatěžování vašeho sluchového aparátu. Bohužel plnící otvor má malé rozměry, takže se připravte, že vám odšťavňování, i vzhledem k pomalému chodu šnekového ústrojí, zabere poměrně dost času. Sklo a filtr raději vyčistěte co nejdříve po skončení práce, zašlé usazeniny se odstraňují jen obtížně.

2Nejlepší odstředivé odšťavňovače

Nejlepší poměr cena/kvalita
Electrolux ESF 2000
Zlatý střed

Velmi dobrý pomocník pro každodenní domácí přípravu zdravých šťáv z ovoce i zeleniny.

Nejlepší celkově
Sage BJE 510
Pro náročné

Špičkový přístroj, vhodný pro milovníky ovocných i zeleninových šťáv a džusů.

Nejlepší levný (do 1 000 Kč)
Sencor SJE 741SS
Levný základ

Dobrý pomocník pro občasné získávání ovocných šťáv a džusů za velmi nízkou cenu.

Recenze Electrolux ESF 2000 – Robustní nerezový odšťavňovač na domácí použití

Recenze ELECTROLUX ESF 2000

Výkon: 800 W | Rozměry: 40,2 × 32,3 × 22 cm | Hmotnost: 5,8 kg | Počet rychlostí: 2 (otáčky max. 10 000 ot/min) | Objem nádoby na šťávu: 0,8 l | Objem nádoby na odpad: 2 l Možnost vložení dílů do myčky na nádobí: ano | Barva: nerez

Klady
  • Přepínání rychlostí
  • Dobrý výkon a velký počet otáček
  • Velká nádoba na dužinu
  • Velký otvor na suroviny
Zápory
  • Vyšší hmotnost

Odstředivý odšťavňovač ELECTROLUX ESF 2000 se hodí pro každodenní domácí přípravu zdravých šťáv z ovoce i zeleniny. Díky výkonu 800 W se jedná o výkonný přístroj, který si poradí i s tvrdšími surovinami. Pro ty měkčí je tu pak zase přepínač rychlosti, jež umožňuje snížit nebo zvýšit otáčky. Ty dosahují maximálně 10 000 pohybů za minutu.

Nádoba na džus má objem 0,8 litru a do zásobníku na dužinu se vejdou 2 litry. To stačí pro jednotlivce i menší rodinu. Pokud však připravujete džus pro větší počet lidí, bude třeba prostupovat po částech. Čistou šťávu od dužiny dokáže spolehlivě oddělit filtr, který je vyrobený z nerezu. Odšťavňovač se snadno udržuje v čistotě a je možné ho mýt v myčce na nádobí. Díky velkému otvoru můžete do přístroje vkládat opravdu rozměrné kusy bez zbytečného krájení – například i celá jablka.

Také nesmíme zapomenout říct, že speciální motor se zpětnou vazbou pro automatickou regulaci otáček podle aktuálního zatížení šetří všechny součástky přístroje. Spotřebič má tak doopravdy dlouhou životnost. V jeho dolní části najdete přísavky, které zabraňují klouzání. Celé zařízení váží 5,83 kg. Kvůli velké hmotnosti se s ním hůře manipuluje, ale na druhou stranu je velice stabilní.

Recenze: Sage BJE 510 – Nejlepší odstředivý odšťavňovač

Sage BJE 510

Výkon: 1 200 W | | Hmotnost: 4,5 kg | Počet rychlostí: 5 | Objem nádoby na šťávu: 1,2 l | Objem nádoby na odpad: 3 l | Průměr vkládacího otvoru: 84 mm | Možnost vložení dílů do myčky na nádobí: ano | Barva: bílá 

Klady
  • Vysoký výkon a velká kapacita
  • Elegantní design
  • Maximální využití surovin
Zápory
  • Vyšší cena
  • Obtížnější čištění filtru

Revolučně řešený odstředivý odšťavňovač Sage BJE 510 vás díky svému provedení vezme do lepší společnosti. Využití moderních technologií a specifického charakteru konstrukce umožní lépe využití suroviny, čímž dochází ke znatelnému zvýšení výtěžnosti. Princip spočívá v důkladnějším a současně čistším zpracování suroviny s menším procentem odpadu.

Nerezový filtr je jemný, a přitom má neuvěřitelnou životnost. Zaručuje minimální množství vlákniny ve výsledném extraktu a spolu s výkonným motorem umožní přístroji rychlý, vysoce efektivní provoz.

Moderní design podtrhuje i stříbřitá barva přístroje a dokonalé zpracování všech detailů. Ovládací prvky na boční straně odšťavňovače jsou snadno přístupné a obsluhu s nimi zvládne každý během chvilky, ovládání je řešeno příkladně intuitivním způsobem.

Přístroj je vhodný pro zpracování měkkého i tvrdšího ovoce a zeleniny, navíc je opatřen systémem proti nežádoucímu odkapávání. Další nespornou předností je velký vkládací otvor s průměrem 8,5 cm, jenž při zpracovávání většího množství surovin proces odšťavňování výrazně urychlí.

Recenze: Sencor SJE 741SS – Nejlepší levný odšťavňovač (do 1 000 Kč)

Sencor SJE 741SS

Výkon: 400 W  | Rozměry: 28,5  × 17,5 × 25 cm | Hmotnost: 2 kg | Počet rychlostí: 2 (otáčky 11 000 a 13 000 ot/min) | Objem nádoby na šťávu: 0,55 l | Objem nádoby na odpad: 1,2 l | Délka přívodního kabelu: 120 cm

Klady
  • Dvě volitelné rychlosti
  • Snadné čištění
  • Protiskluzové nožky
  • Malé rozměry
Zápory
  • Hlučnější chod
  • Pomalejší zpracování surovin

Za překvapivě nízkou cenu lze pořídit kvalitní odšťavňovač Sencor SJE 741SS, který je určen spíš pro příležitostné používání. Výrobce dbá na maximální jednoduchost provozu, vše je snadno nastavitelné a přístroj snadno obslouží i laik. Dvě volitelné rychlosti dávají uživateli možnost volby podle typu zpracovávané pochutiny.

Spotřebitel jistě ocení také snadnou a plně hygienickou údržbu přístroje, jenž snadno rozebere a po vyčištění opět složí. Díky výkonnému motoru je proces odšťavňování velmi rychlý a efektivní.

I při poměrně nízké hmotnosti je přístroj na pracovní desce díky protiskluzovým nožičkám bezpečně uchycen. Přitom ho lze snadno přenášet. S ohledem na malé rozměry ho můžeme nechat v kuchyni nebo snadno uložit do skřínky.

3Nejprodávanější odšťavňovače dle Heureky

4Jak vybrat ten pravý odšťavňovač?

Nespornou předností a výhodou při vlastnoručně prováděném odstřeďování nebo lisování šťáv a extraktů je kontrolovaný výběr a volba použitých surovin přímo spotřebitelem, kdy lze použít vlastní výpěstky nebo osobně vybrané a zakoupené ovoce či zeleninu. Pro rychlou spotřebu se tak vyhneme i použití veškerých konzervačních prostředků.

Odšťavňovače se už dávno staly nedílnou součástí našich domácností, ovšem díky stále širšímu sortimentu není volba toho nejvhodnějšího tak jednoduchá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pokud ale věnujete trochu času a pozornosti následujícím odstavcům, poradíte si s výběrem mnohem snadněji.

Používáme-li přístroj jen příležitostně, zaměříme se na jinou kategorii výrobků než ti spotřebitelé, kteří využívají odšťavňovač prakticky po celý rok.

Co budeme od přístroje vyžadovat

U odšťavňovače musíme vycházet z toho, jaké suroviny budeme nejčastěji zpracovávat a současně přihlédnout i k jejich množství. Pro domácnost se hodí běžné odšťavňovače s nižším výkonem. Pokud bude přístroj používán pro komerční účely, požadujeme od něj samozřejmě mnohem větší výkon a pochopitelně budeme respektovat i cenu, která se v takovém případě bude pohybovat v jiné kategorii. Podívejme se ale důkladněji na běžné domácí spotřebiče.

I když mnohé přístroje jsou označovány jako univerzální a díky přídavným zařízením skutečně zvládnou širokou škálu úkonů, čekají nás určité ústupky a kompromisy. Je proto třeba se zamyslet nad reálnými požadavky a potřebami a podle nich následně vybrat odpovídající přístroj. Různé způsoby získávání šťávy a odstranění zbytků dužiny se liší technologickým postupem a ve finále samozřejmě i výsledkem.

Několik všeobecně platných rad pro výběr

Při volbě kuchyňského spotřebiče musíme často brát v potaz i jeho rozměry. Výkonné přístroje včetně bohatého příslušenství vyžadují přece jen trochu větší prostor pro instalaci nebo uložení.

Napohled sice banální, ale přesto velmi důležitou záležitostí je i dostatečná délka přívodní šňůry, související s umístěním nejbližší dostupné elektrické zásuvky. Improvizaci pomocí prodlužovacích kabelů je sice možná, pokud se jí ale můžeme vyhnout, jistě to oceníme.

Základní volba podle způsobu zpracování surovin

Odstředivé řešení vychází z vysoké rychlosti, výborně se hodí zejména na zpracování tvrdších plodů, například jablek, řepy nebo mrkve. Výtěžnost je u nich sice o něco nižší, ale je vyvážena velmi rychlým zpracování surovin, což oceníme především u většího množství. Nelze ale opomenout fakt, že některé suroviny se touto metodou odšťavnit příliš úspěšně nedají a navíc údržba odstředivých přístrojů je poměrně náročná.

Odstředivé odšťavňovače

Jednohřídelové šnekové odstřeďovače si poradí prakticky s každou surovinou. Získáme při jejich použití šťávu ve vynikající kvalitě a čištění je díky možnosti rozebrání šnekového mechanismu velmi jednoduché a snadné. Pokud nám záleží v první řadě na kvalitě a nebudeme si zoufat z poněkud delšího času zpracování, je tento typ pro nás rozhodně správnou volbou. Mnohdy mají tyto přístroje ještě další užitečné funkce a můžeme si u nich vybrat mezi horizontálním a vertikálním provedením. Dobře se hodí i na zpracování bylinek a bobulovin.

Jednohridelove odstavnovace

Pro zpracování kořenové a listové zeleniny i běžných surovin (například jablek, citrusových plodů nebo hroznů) jsou určitě nejvýkonnější a nejefektivnější dvouhřídelové odšťavňovače. Jejich výtěžnost a kvalita získané šťávy je úžasná, ovšem nejsou vhodné na zpracování některých hodně šťavnatých surovin (ananasu, manga apod). Navíc při jejich používání musíme počítat s poněkud pracnějším čištěním a při vtlačování surovin pomocí pěchovací zátky je třeba vyvinou větší sílu s ohledem na mechanické řešení přístroje. Nízké otáčky zaručují zachování všech vitamínů i enzymů a nejvyšší kvalitu extraktu.

Pro příležitostné lisování nebo odšťavňování menšího množství surovin poslouží dobře i jednoduché mechanické odšťavňovače s manuálním pohonem, řešeným zpravidla klikou. Výtěžnost je u nich sice o něco menší než u ostatních přístrojů. ale poskytnou stejně kvalitní šťávu, jakou získáme z nízkootáčkových lisů.

Pro mnohé spotřebitele jistě bude přínosné i toto video, ukazující základní rozdíly mezi odstředivým a šnekovým řešením odšťavňovače:

Rychlost a teplota versus kvalita

Chuť a trvanlivost odstředěné šťávy není dána jen kvalitou použitých surovin, velký vliv má i samotný proces zpracování. Jedná se především o obsah enzymů a vitamínů, jenž je ovlivněn zejména teplotou při zpracování, obsahem kyslíku a postupem při odstraňování odpadu. Při odstřeďování vysokou rychlostí totiž dochází díky tření i k zahřívání zpracovávané suroviny, což podporuje působení kyslíku (oxidaci). Současně nastává i odumírání lidskému organismu velmi prospěšných enzymů. Příliš rychlý a účinný způsob odstřeďování nelze tedy s klidným svědomím doporučit, pokud chceme zachovat maximální výživnou hodnotu.

I samotný princip mechanického zpracování se výrazně odlišuje, což může být na kvalitě finálního produktu znatelné. U odstředivého přístroje dochází k roztříštění suroviny, která je následně vržena na síto, zatímco u šnekového nebo dvouhřídelového řešení je surovina rozmělňována a lisována přes sítko. Šťáva, kterou získáme z odstředivých přístrojů je už napohled hodně napěněná a obsahuje větší množství vody. Hodí se zejména k okamžité spotřebě, mnohem rychleji totiž podléhá oxidaci a spolu s tím i mění barvu.

Při použití vysokootáčkového nebo nízkootáčkového odšťavňovače získáme odlišnou kvalitu a typ šťávy, rozdíl bude nejen v chuti, ale i ve vzhledu a možnostech zpracování nebo skladování. Z nízkootáčkového přístroje (do cca 200 otáček za minutu) může šťáva obsahovat i kousky vlákniny a lze ji uchovávat v chladničce po celý den, bude na ní jen minimum pěny. Při rychlejším odstředění bude na hladině větší množství pěny, vzduchové bublinky se budou vyskytovat i ve šťávě samotné, na chuti se to ale nijak negativně neprojeví.

Suroviny pod lupou

Některé suroviny lze pochopitelně odšťavnit mnohem snadněji, s jinými je trochu práce a výsledek nás nemusí vždy na sto procent uspokojit. Časem ale získáme větší zkušenosti a překonáme zdánlivě neřešitelné problémy i překážky. Čerstvé ovoce je pochopitelně ideální, to samé platí i o zelenině, ale i z déle uskladněných surovin dokážeme vytěžit kvalitní a chutnou šťávu, ačkoli jí nebude tak velké množství.

Vláknina se zachytí na sítku

Podle hustoty použitého sítka bude odstředěná šťáva obsahovat malý nebo větší obsah vlákniny, zbytek se zachytí na sítku. Především děti vlákninu často odmítají, potom je vhodné použít nejjemnější sítko nebo ještě můžeme šťávu před podáváním přecedit. U některých extraktů to ale ani není nutné a malé množství vlákniny rozhodně není na závadu. U ovocných šťáv přispívá vláknina v malém množství k chuti i dobrému vzhledu šťávy, v zeleninových extraktech ale není nijak žádoucí. Kvalitní hustá sítka z nerezového materiálu s mikroskopickými otvory jsou zárukou opravdu perfektní šťávy, džusu nebo smoothie.

Zpracování citrusových plodů je možné provádět na všech typech odšťavňovačů bez jakýchkoli problémů, příprava džusů je snadná a rychlá, stejně jako šťáv do koktejlů nebo ovocných pohárů. Pro děti tak získáme skutečně skvělé a současně zdravé pochoutky. Množství vlákniny a celkovou výtěžnost výrazně ovlivní rychlost zpracování i hustota použitého sítka.

Měkké tropické ovoce kvůli vysokému obsahu vody a obsahu měkké vlákniny odšťavňujeme raději na nižší rychlost, průběžně bychom měli při větším množství suroviny čistit sítko. Nejvhodnější je použít vertikální šnekové odšťavňovače se širším šnekem, velkým sítkem a otočnou stěrkou, které sítko průběžně při práci otírá a čistí.

Veškeré bobuloviny a lesní plody (například rybíz, hroznové víno, jahody, maliny nebo borůvky) nejlépe zpracujeme na šnekovém nebo dvouhřídelovém přístroji ve vertikálním provedení. Poradí si s nimi i odstředivé odšťavňovače, ale výtěžnost bude výrazně menší a zvýší se zbytečně množství odpadu. Čistění je sice pracnější, ale vysoká kvalita finálního produktu za to rozhodně stojí.

Zpracovat můžeme i nejrůznější lahodné peckoviny (višně, třešně, meruňky nebo broskve – pochopitelně až po vyjmutí pecek), výsledným produktem ale bude spíš hustší, kašovitá šťáva, vhodná spíš jako doplněk a ochucení do ovocných směsí. Při odšťavňování ovšem u těchto surovin dochází k intenzivnímu zanášení sítka a práci tak je nutné občas přerušit a sítko očistit. Nejvhodnější volbou bude bezesporu vertikální šnekový odšťavňovač. Ten nám poslouží i pro zpracování měkkého manga nebo zralých plodů kiwi.

Moderní kuchyňský odšťavňovač

Čerstvá a poměrně tvrdá jablka i hrušky lze odšťavnit nejlépe pomocí vertikálního šnekového odšťavňovače, na moučnaté a přezrálé plody se ale víc hodí odstředivý odšťavňovač se středními nebo vysokými otáčkami. Tyto plody je vhodné před započetím práce zbavit slupek, případně i jádřinců.

Listová zelenina a bylinky vyžadují důkladné zpracování, nejvhodnější volbou bude bezesporu dvouhřídelový odšťavňovač, poradí si s nimi ale i kvalitní jednohřídelový šnekový přístroj, jen se budeme muset smířit s mírně sníženou výtěžností. Použití odstředivých odšťavňovačů na tyto suroviny nelze v tomto případě doporučit.

Kořenová zelenina je na zpracování také vhodná, nejlépe se osvědčují šnekové a dvouhřídelové přístroje, u nichž je mnohem menší odpad a větší výtěžnost ve srovnání s dalšími metodami odšťavňování. Na ručních přístrojích je zpracování často prakticky nemožné, navíc fyzicky náročné.

Dostatečně velký otvor pro vkládání surovin a stabilita

Abychom mohli vkládat do odšťavňovače větší kousky vcelku nebo rozměrnější suroviny krájet co nejméně, dbejme při výběru na dostatečně velký a dobře přístupný plnicí otvor. Pokud je opatřen víčkem proti rozstřikování nebo pěchovací zátkou, výrazně nám to práci usnadní. Důležitá je i dostatečná stabilita přístroje, na spodní straně jsou většinou umístěny pryžové nožky, sloužící současně i jako tlumící prvek nebo měkké přísavky.

Ke stabilitě přispívá i vyšší hmotnost přístroje. V neposlední řadě je žádoucí i možnost regulace otáček a přehledné uspořádání ovládacích prvků. U moderních přístrojů často nechybí ani displej.

Výhodou jsou i další praktické doplňky, které mohou být součástí dodávky nebo je lze samostatně dokoupit. Jedná se kupříkladu o sítko proti rozstřiku pěny, nástavec pro snadnější vsypávání drobných surovin nebo síta s různou velikostí otvorů.

Shrnutí na závěr

Při výběru vhodného odstřeďovače bychom měli vždy v první řadě vycházet z typu surovin, které budeme nejčastěji zpracovávat a navíc přihlížet k četnosti používání. Rodiny s menšími dětmi a všichni, kdo dbají na zdravou výživu jistě využijí princip odšťavňování k přípravě mnoha rozmanitých šťáv, džusů, přesnídávek a polévek.

Když si zvykneme na používání odšťavňovače, asi si jen těžko dokážeme představit, že bychom se bez něj v budoucnu obešli. Volíme raději značkový přístroj, u nějž bez problémů můžeme kontaktovat odborný servis i pořídit případné rozšiřující doplňky a příslušenství. I světově proslulí výrobci totiž nabízejí své přístroje v různých cenových kategoriích, vybere si skutečně každý.

Nejprodávanější odšťavňovače dle Heureky

Sdílejte článek

Ohodnoťte článek

Zatím nikdo neohodnotil, buďte první.

Autor článku

Odborná redakce
Odborná redakce

Redaktoři webu ChytrýVýběr.cz vám pomáhají s výběrem toho správného produktu. Na základě odborných testů a uživatelských recenzí doporučují nejlepší produkty z široké škály kategorií. Více informací >>

Podobné články